Upplev safari i Afrika

safari afrika

Den bästa safarin kan du hitta i Afrika. I Afrika finns stora möjligheter för safari och jag kommer nämna några platser som sticker ut lite extra. Afrika är ju kända för the big five, d.v.s. de 5 djuren – lejonet, elefanten, buffeln, leoparden och noshörningen. Alla djur i the big five är extremt fascinerade och det är ingen som vill tacka nej till att se dem i deras egna miljö. Många naturreservat i Afrika har även gjort det möjligt för turister att bo ute i vildmarken för att känna av vildmarken på riktigt och för att uppleva vildmarken både på dagen och på natten. Dessa förutsättningar har attraherat extremt många turister och det är såklart förståeligt. Nedan är förslag på bra destinationer om man vill uppleva äkta safari med otroligt fina miljöer.

Sydafrika

Safari i Sydafrika är det mest populäraste stället i Afrika för safari och här är det störst chans att för dig att skåda the big five. Många som reser hit brukar kombinera safari med en tur till Kapstaden och Garden Route. Förutom detta så bjuder landet även på fantastiska vingårdar och badplatser. Sydafrikaresor är det många som drömmer om!

Botswana

Safari i Botswana är en safari bortom massturismen så det är inte lika mycket som i Sydafrika. Den populäraste platsen här är reservatet vid Okavangofloden inlandsdelta. Den parken ses som en fantastisk plats för safari. I Botswana finns det även möjlighet att träffa på vildhundar ute i naturen.

Tanzania

Tanzania är också känd för deras safariliv. Safarin i Tanzania sägs vara oslagbar. Tanzania levererar alla de klassiska savanndjuren som man gärna vill se. Deras nationalpark Serengeti ger dig en fantastisk naturnära upplevelse utan dess like.  Det är vanligt att kombinera detta med en tur till Mauritius eller Zanzibar.

Nu är tiden inne

Nu när du har hört om alla dessa fantastiska platser att uppleva safari på så kanske det nu är dags för dig att ta dig i kragen och boka en resa till Afrika. Jag skulle rekommendera en resa till Sydafrika då du får lite av allt. Du får en grym safariupplevelse, du kan uppleva de fantastiska vingårdarna, besöka Kapstaden och mycket mer. Men om du är mer sugen på de andra länderna så rekommenderar jag även dem. Jag kan även rekommendera https://nyati-safari.se/ som du kan boka din resa till Afrika med. Nyati specialiserar sig på Afrika och Safari och har många olika paket beroende på vad man är ute efter för aktiviteter och sevärdheter. De har också resor till alla länder jag nämnt. Så nu är det dags att bestämma sig och researcha på nätet för att sedan boka. Ta med en vän eller familj för dela din kommande minnen med för det är något du aldrig kommer glömma!