Därför ska du åka till Sydafrika

Sydafrika är en fantastisk plats som de flesta gärna reser till om de får tillfället. Denne resa skiljer sig från de flesta andra länder tack vare dess många aktiviteter och den väldigt kända safarin. När man väl åker till Sydafrika brukar man stanna i minst två veckor så att man ska kunna hinna med alla de aktiviteter som erbjuds på plats, och dessa är sannerligen inte få. Många gånger måste man dessutom boka aktiviteterna för att kunna få tillgång till dem, enbart för att så många andra även vill ta del av dem.

Kapstaden

Kapstaden är en stad som man definitivt bör besöka medan man är i Sydafrika. Här kan man exempelvis åka upp till Taffelberget vars platå ligger mer än 1 000 meter över marken. För att ta sig dit upp åker man linbana, och när man väl når platån tappar man hakan av förtjusning. Utsikten är verkligen vacker och det kan knappast bli bättre än så.

När man inte är uppe på Taffelberget kan man passa på att ta en shoppingrunda eller att äta någonting gott i ett av caféerna. Den valuta som används i Sydafrika kallas för rand, och 1 rand var för några år sedan värd ungefär 1 svensk krona. Numera har den dock fallit i värde till en sådan grad att den istället är värd runt 65 öre. Därför är all den mat som man köper och den shopping som man gör väldigt billig. Ta chansen och ta en tur till Kapstaden!

sydafrika

Safari

Inte får man glömma den kända safarituren. Alla har nog någon gång haft en dröm om att få sätta sig i en jeep, åka iväg och se de kända ”big five”. Antingen hyr man en bil som man själv kör eller så har man en guide med sig som har stor erfarenhet kring hur allting går till.

När man väl är ute på safariresan är det viktigt att tänka på att man ska hålla avstånd från djuren. Man kan tycka att de ser lugna och avslappnade ut, men om man kör alltför nära kan de känna sig hotade och plötsligt attackera utan förvarning. Se därför till så att ni håller er säkra samtidigt som djuren inte störs genom att hålla ett relativt stort avstånd. Om man har en guide med sig så vet vanligtvis han eller hon hur stort avståndet bör vara.