Förstärkarna som gör jobbet

Den perfekta förstäkaren kompletterar inte bara din ljudanläggning på ett smart och praktiskt sätt, men bidrar även till den ultimata ljudupplevelsen. En förstärkare gör precis som namnet avslöjar, förstärker ljudsignalen till högtalarna så att ljudet upplevs mer effektfullt. Hur effektfull en förstärkare är avgörs bland annat på vilken watt förstärkaren har. Det finns därför förstärkare som är mer kraffulla än andra och tillverkade för att ge lite extra. Då det finns flera typer av förstärkare med flera olika fuktioner bör förstärkaren ta utgångspunkt i den befintliga anläggningen. Hifi-freaks.se tillhandahåller både integrerade förstärkare, förförstärkare och effektförstärkare med flera olika funktioner och till flera olika ändamål.


Förstärkare med olika funktioner

Alla förstärkare har olika funktioner beroende på dess ändamål. Det kan till exempel vara förstärkare med subwoofer, Bluetooth-receiver, inbyggd kalibrering, flera ingångar såsom AUX, CD eller optisk ingång. Många förstärkare har även både analoga och digitala anslutningar. Dessa förstärkare som är till för att driva ett par vanliga passiva högtalare, kan delas upp i tre typer.

  • Integrerade förstärkare

Detta är en komplett lösning då denna typ av förstärkare innefattar både effektförtärkare och förförstärkare. Av denna andledning är det även en prisbillig och praktisk lösning oavsett i vilket syfte förstärkaren används i.

  • Separat förförstärkare

En flexibel förstärkare med möjlighet till val av signalkälla, samt balanskontroll, basreglering och equlaizer. Denna typ av förstärkare är aktiva och oftast en förstärkning på omkring 12dB.

  • Separat effektförstärkare

En Effektförstärkare är den del av förstärkarsystemet som producerar effekt, vilket mäts i watt. Denna typ av förstärkare har om ändamål att ge signalen en effektökning eller signalförstärkning, vilket är andledningen till att en effektförstärkare också benämns som slutsteg i en ljudanläggning.

Att välja en separat effektförstärkare eller förförstärkare ger en högre grad av flexibilitet då man kan trimma ljudet efter egen smak och behov. Denna lösning är till för den sanna musikentusiasten då denna lösning är dyrare och mer krävande. Dock kan en förstarkare användas av alla som önskar en särskilt och extraordinär ljudupplevelse. Därtill är det många som även använder sin förstärkare och högtalare som hemmabioanläggning. Oavsett vad förstärkaren eller ljudanläggningen primärt används till, om det så är fest, filmkvällar eller härliga musikupplevelser, så har Hifi-Freaks något som passar alla från välkända tillverkar, härunder Wharfdale och Cambridge Audio.


Förstärkare från kända märken och tillverkare

Hifi-Freaks erbjuder inte bara olika typer av förstärkare men även förstärkare av hög kvalité från välkända märken som garanterat kompletterar dina golvhögtalare. Bland annat finns förstärkare från tillverkare som Cambridge Audio och Wharfedale. Cambridge Audio erbjuder förstärkare i den klassiska stilen i flera olika serier.  Wharfdale är en förstärkare med mycket kraft i en kompakt, stilren lösning. Dessa märken tillverkar även olika typer av stereo och högtlare. På så vis kan man sätta upp en hel ljudanläggning med komponenter från ett och samma märke. Detta kan bidra till en ultimat sammanställning som avger balanserat, kvalitativt och effektfullt ljud. Oavsett vilket ändamål din ljudanläggning är till för, så har Hifi-Freaks högkvalitataiva och professionella förstärkare som passar till alla musikentusiaster.