Vill lära mig spela gitarr!

Har precis hittat en fantastisk hemsida som heter Danguitar.dk, där de säljer massa olika typer av instrument, bland annat gitarrer. Minns när jag var liten och en av mina bästa vänner hade fått en gitarr och satt och spelade hemma. Har alltid haft en dröm om att kunna spela gitarr och tror nu att det är dags att ta mig i kragen och köpa en gitarr och faktiskt börja öva!

Vad tror ni? Kan någon av er läsare spela gitarr? Behöver tips så kommentera gärna om ni har tips för hur jag kan lära mig snabbare!

Vilken gitarr ska jag köpa?

Som sagt finns hur många gitarrer som helst på Dan Guitar och det är svårt för mig att välja. Just nu lutar det åt att jag kommer att köpa en klassisk gitarr, så kallad spansk gitarr.

Tydligen är spansk gitarr ett bra instrument för nybörjare då strängarna är mjuka, gjorda av nylon, samt är lätta att spela på. Hos Dan Guitar har jag hittat bra paketlösningar för nybörjare som innehåller både gitarr och tillbehör, allt till ett bra pris.

Stort utbud av gitarrer!

Förutom spanska gitarrer, säljer Dan Guitar även elgitarrer, westerngitarrer, gitarrer för vänsterhänta, barngitarrer, samt tillbehör som förstärkare, pedaler, capo, och plektrum. Tack vare att de själva importerar gitarrer, kan de erbjuda kunder bra kvalitet till låga priser.

Dan Guitar justerar och testar alla gitarrer och basgitarrer innan de skickas till till dig som kund. Därmed känner jag mig trygg med att beställa från Dan Guitar.

Dan Guitar erbjuder ett stort urval av westerngitarrer, vilka är akustiska gitarrer med stålsträngar. Westerngitarren har stort, fint ljud och används främst i pop och rockmusik. Hos Dan Guitar hittar du westerngitarrer med massivt lock, inbyggd pickup och flera olika modeller för både nybörjare och professionella.

Det finns även gitarrer specialbyggda för vänsterhänta, anpassade för alla nivåer och ändamål. De strävar efter att ha vänsterhänta gitarrer till bra pris och av bra kvalitet som fungerar i alla sammanhang.

Även barngitarrer erbjuds. Nu är jag inte barn haha, men när jag var liten måste det ha varit en sådan min kompis hade! Barngitarrer fungerar lika väl som gitarrer för vuxna, och ska givetvis ge barnet en bra spelupplevelse. Speciellt om det är första instrumentet är det viktigt att det ger en bra upplevelse så att musikintresset fortsätter växa. I Dan Guitars sortiment finns flera olika slags barngitarrer. Låter ju så gulligt med barngitarr – vill nästan beställa en och ge bort till någon liten filur!

Gitarrens historia

Älskar ju att nörda in mig så fort jag bestämt mig för att testa på något nytt. Så nu har jag läst på om gitarrens historia på bland annat Wikipedia (bästa hemsidan ever?! haha).

Ordet gitarr kommer från spanskans guitarra som kommit från andalusisk arabiska. Den moderna gitarren har sannolikt sitt ursprung i Spanien, där den använts sedan 1200-talet. Åtminstone två instrument kallade ”gitarrer” användes i Spanien omkring år 1200: guitarra latina (Latinsk gitarr) och guitarra moresca (morisk gitarr). Guitarra latina hade ett ljudhål och smalare hals, medan guitarra moresca hade rundad rygg, bred greppbräda och flera ljudhål.