Safari i Johannesburg

Det är sannerligen en riktigt spännande upplevelse att få åka till Sydafrika. Det är en resa olika alla andra, och det är definitivt en stor kontrast från hur livet i Sverige ser ut. Kanske planerar man att strosa runt i affärerna för att shoppa och äta billigt. Den sydafrikanska valutan är nämligen inte värd särskilt mycket, vilket betyder att mycket av det som man kan köpa är billigare än i Sverige.

Även om det är trevligt att ta en shoppingtur eller att besöka botaniska trädgårdar finns det en viss aktivitet som ingen vill missa: Safariresan. Genom att åka ut på safari finns det så mycket att se som aldrig hade varit möjligt i Sverige. Djur såsom lejon, flodhästar och elefanter kan helt enkelt dyka upp inom ens synhåll, och för en svensk är detta en helt ny upplevelse. Innan man ger sig iväg bör man dock ha lite vett och etikett när det kommer till hur man ska bete sig runt djuren. Just därför ska vi tala lite mer om detta nedan och komma underfund med hur ens safariresa bör utspela sig.

Håll avståndet

Det är lätt att man känner sig lite risktagande när man ser rovdjuren ligga avslappnade utan att föra alltför mycket liv. Den rädsla som man från början hade för dessa djur kan enkelt försvinna bort, och då kanske tanken slår en att man ska närma sig djuren lite lätt. ”En elefant är ju inte ett rovdjur, så vad kan egentligen hända om jag kör lite närmare?”. Detta är dock inte en bra idé, och djur som tidigare verkat lugna kan snabbt bli aggressiva om de känner sig hotade.

Om man åker med en guide kommer han eller hon att veta när det är okej och när ett djur börjar visa tecken på aggressivitet, men om man kör utan en guide är det av yttersta vikt att man håller avstånd.

Lägg inte för mycket fokus på kameran

När man har en kamera i handen och vill fånga minnen för livet är det inte konstigt om man lägger mycket av sitt fokus på att få den bästa bilden. Man bör dock fråga sig själv vad som är viktigast: Att få en bra bild som man kan titta på senare eller att faktiskt vara där i nuet och få uppleva denne fantastiska händelse. Så varför inte lägga ner kameran ett slag och verkligen få se dessa djur i verkligheten.